Smørrebrød garnalen-dillecrème & wilde zalm

Smørrebrød garnalen-dillecrème & wilde zalm
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Brood
  • Seizoen Zomer
  • Kooktechniek Terugkoelen

Ingrediënten

  • 2 el verse dille + om te garneren
  • 8 el zure room
  • 1 el mosterd-dillesaus
  • 75 g Hollandse garnalen
  • 1 avocado, schoongemaakt
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 200 g gerookte wilde zalm
  • 1 el druivenpitolie
  • 4 gamba’s 80/100, schoongemaakt

Bereidingswijze

  1. Hak de helft van de dille fijn en meng met de zure room en mosterd-dillesaus. Schep de Hollandse garnalen erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  2. Snijd de avocado in dunne plakjes. Leg de plakjes strak naast elkaar op de sneetjes roggebrood.
  3. Schep wat van de garnalen-dillecrème op de avocado. Leg de gerookte zalm er losjes bovenop.
  4. Bestrooi de gamba’s met peper en zout. Bak ze in de druivenpitolie 1 minuut aan elke kant en haal uit de pan. Snijd de gamba’s over de lengte doormidden en plaats op de zalm.
  5. Garneer royaal met takjes dille.

Probeer ook eens

Grand lunch

Grand lunch

Smørrebrød bruine boter, oester & bottarga

Smørrebrød bruine boter, oester & bottarga

Zelfgemaakte ketchup

Zelfgemaakte ketchup

Kooktechniek

Terugkoelen

Terugkoelen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen