Smørrebrød gerookte zalm, zalmkaviaar & haring

Smørrebrød gerookte zalm, zalmkaviaar & haring
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Brood
  • Seizoen Zomer
  • Kooktechniek Pocheren

Ingrediënten

  • 8 lange radijsjes met loof
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 60 g zachte boerenroomboter
  • 25 g friseesla
  • 100 g gerookte zalm
  • 4 nieuwe haringen met staartje
  • 4 el zalmkaviaar

Bereidingswijze

  1. Verwijder het loof van de radijsjes en zet de mooie blaadjes op ijswater.
  2. Besmeer het roggebrood met de boter en beleg vervolgens met de friseesla. Leg de gerookte zalm en de haring met staartje naast elkaar op de sla.
  3. Schaaf de radijsjes in lange, flinterdunne plakken en drapeer over de haring. Schep hier de zalmkaviaar bovenop.
  4. Garneer met het knapperige radijsloof.

Probeer ook eens

Gegrilde groenten met kruiden

Gegrilde groenten met kruiden

Geitenkaaslunch

Geitenkaaslunch

Gelakte wildzwijnfilet

Gelakte wildzwijnfilet

Kooktechniek

Pocheren

Pocheren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen