Smørrebrød groene mayonaise, ossenhaas & crunchy gember

Smørrebrød groene mayonaise, ossenhaas & crunchy gember
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Brood
  • Seizoen Zomer
  • Kooktechniek Blancheren

Ingrediënten

  • 25 g tatsoi, gewassen
  • 4 el peterselie, geplukt
  • 1½ el mosterd-dillesaus
  • 75 g huisgemaakte mayonaise
  • ½ prei, en julienne
  • 100 g verse gember, geschild, en julienne
  • 4 ossenhaasmedaillons à 40 g
  • 2 el druivenpitolie
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 12 hardgekookte kwarteleitjes, gepeld
  • 1 el ingelegde groene-peperkorrels

Bereidingswijze

  1. Verhit de frituurpan op 180°C.
  2. Blancheer de tatsoi en peterselie 1 minuut in water met zout. Koel terug in ijswater en laat goed uitlekken in een zeef. Druk het overtollig kookvocht eruit.
  3. Pureer de geblancheerde tatsoi en peterselie tot een glad mengsel. Voeg de mosterd-dillesaus en mayonaise toe en mix kort tot een groene mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Frituur de prei- en gember jullienne afzonderlijk van elkaar goudbruin. Schep op een stukje keukenpapier en bestrooi met zout.
  5. Bestrijk de medaillons aan beide kanten met olie. Leg elke medaillon tussen 2 velletjes slagersplastic. Klop het vlees met de vleesklopper plat tot een dikte van 2 millimeter.
  6. Bestrijk de sneetjes roggebrood elk met een lepel groene mayonaise. Drapeer het vlees op het roggebrood. Bestrooi met peper en zout.
  7. Haal voorzichtig het wit van de kwarteleitjes. Leg de dooiers tussen het gedrapeerde vlees. Druk het wit door een bol zeef als sneeuw bovenop de eierdooiers.
  8. Schep de gefrituurde gember en prei door elkaar. Leg een toef op elk sneetje. Bestrooi met de groene-peperkorrels en garneer met takjes jonge peterselie.

Probeer ook eens

Bioburger

Bioburger

Flatbread met pesto van tuinboontjes en amandel met een salade van peulvruchten

Flatbread met pesto van tuinboontjes en amandel met een salade van peulvruchten

Thaise aspergesalade met gemarineerde entrecote

Thaise aspergesalade met gemarineerde entrecote

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen