Smørrebrød haring, forelkuit & witte asperges

Smørrebrød haring, forelkuit & witte asperges
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Brood
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 2 witte asperges
  • 50 g zeekraal
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 50 g zachte boerenboter
  • 4 nieuwe haringen, schoongemaakt
  • 4 el forelkuit
  • 20 g rode-bietenkiem

Bereidingswijze

  1. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Breng en pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer de asperges afhankelijk van de dikte circa 1 minuut. Schaaf ze dun.
  2. Overgiet de zeekraal met kokend water in een zeef en spoel vervolgens koud.
  3. Besmeer het roggebrood met de boter. Verdeel de geschaafde asperges over de sneetjes roggebrood. Verwijder de staart van de haring, snijd de filets doormidden. Leg de vis op de asperges, laat de bovenkant van de asperges mooi zichtbaar.
  4. Leg de zeekraal op de haring, schep de forelkuit erop. Garneer met de rode bietenkiem.

Probeer ook eens

Smørrebrød gemarmerde hüttenkäse, gele biet & bramen

Smørrebrød gemarmerde hüttenkäse, gele biet & bramen

Gravad Lax Taartjes

Gravad Lax Taartjes

Kids sushiroll gezond van de eetalage

Kids sushiroll gezond van de eetalage

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen