Smørrebrød scholfilet, rivierkreeftjes & basilicummayonaise

Smørrebrød scholfilet, rivierkreeftjes & basilicummayonaise
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Brood
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 10 g basilicum, blaadjes geplukt + extra om ter garnering
  • 8 el mayonaise
  • 1 citroen, sap
  • 2 el druivenpitolie
  • 2 dunne scholfilets
  • 20 rivierkreeftjes
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 2 snackkomkommers

Bereidingswijze

  1. Pureer de basilicumblaadjes met de mayonaise tot een gladde massa. Breng op smaak met een beetje citroensap.
  2. Bestrooi de visfilets aan beide kanten met peper en zout. Bak in olie aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Besmeer de roggebroodjes met de basilicummayonaise. Scheur de visfilets en leg de stukken op de basilicummayonaise. Verdeel de rivierkreeftjes over de vis.
  4. Schaaf de snackkomkommer in de lengte in flinterdunne plakjes. Rol de plakjes losjes op leg tussen de rivierkreeftjes.
  5. Snijd de basilicumblaadjes om te garneren in een fijne chiffonade. Top de belegde broodjes af met de basilicumsliertjes.

Probeer ook eens

Falafel met koriander, mint en knoflooksaus

Falafel met koriander, mint en knoflooksaus

Reuben Sandwich

Reuben Sandwich

Lichtgegaarde skrei kabeljauw met parelcouscous en ansjovismayonaise

Lichtgegaarde skrei kabeljauw met parelcouscous en ansjovismayonaise

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen