Smørrebrød truffelmayonaise & Livar-spek

Smørrebrød truffelmayonaise & Livar-spek
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Brood
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 100 g Livar buikspek zonder been
  • 2 à 3 el zeezout gerookt in beukenhout
  • 2 zomertruffels, schoongeboend
  • 6 el mayonaise
  • 10 g platte peterselie
  • 4 sneetjes roggebrood
  • Paar takjes rode bessen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrooi het vlees aan beide kanten subtiel met peper en gerookt zeezout. Leg het spek in een braadslede en rooster 2 uur in het midden van de oven tot het krokant en gaar is. Laat afkoelen en snijd dunne plakjes op de snijmachine voor op het roggebrood.
  2. Roer de mayonaise met 2 eetlepels fijngehakte peterselie door elkaar. Rasp 1 zomertruffel fijn. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Besmeer het roggebrood met truffelmayonaise. Beleg met de plakjes buikspek en leg hier weer rode bessen erop.
  4. Garneer met takjes jonge platte peterselie en schaaf er royaal truffel over.

Probeer ook eens

Smørrebrød gerookte zalm, zalmkaviaar & haring

Smørrebrød gerookte zalm, zalmkaviaar & haring

Smørrebrød gemarmerde hüttenkäse, gele biet & bramen

Smørrebrød gemarmerde hüttenkäse, gele biet & bramen

Gevulde flespompoen met gorgonzola

Gevulde flespompoen met gorgonzola

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen