Smørrebrød twee soorten zalm & zure rode ui

Smørrebrød twee soorten zalm & zure rode ui
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Brood
  • Seizoen Zomer
  • Kooktechniek Pocheren

Ingrediënten

  • 500 ml courtbouillon
  • 150 g verse zalm, kamertemperatuur
  • ½ el zeezout Atlantica
  • 2 kleine rode uien, schoongemaakt
  • 3 el dragonedik
  • 150 g gerookte zalm
  • 80 g verse roomkaas, in spuitzak
  • ½ courgette
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 4 takjes dragon
  • 1 citroen, in kwarten

Bereidingswijze

  1. Breng de courtbouillon aan de kook. Bestrooi de verse zalm aan beide kanten met peper en zeezout Atlantica. Pocheer de zalm circa 10 minuten zachtjes, de vis mag nog rosé zijn vanbinnen.
  2. Snijd de ui in ringen. Schep om met dragonedik en maak de uienringen los. Laat de ui minimaal 5 minuten marineren.
  3. Maak van de courgette courgettespaghetti.
  4. Spuit de roomkaas op het roggebrood, verdeel gelijkmatig. Verdeel de courgettespaghetti erover. Leg de gerookte zalm er losjes op met een stuk gepocheerde zalm ertegenaan.
  5. Leg een kwart citroen met de bolle kant op de zalm en plaats hier een toef rode-uienringen tegenaan. Top af met dragontopjes en -blaadjes.

Probeer ook eens

Krabcakes met tomatenjam

Krabcakes met tomatenjam

Mediterraanse Ibérico-burger

Mediterraanse Ibérico-burger

Mini gorgonzolatoast met wilde paddenstoelen

Mini gorgonzolatoast met wilde paddenstoelen

Kooktechniek

Pocheren

Pocheren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen