Smørrebrød wasabi-krabmayonaise & heilbot

Smørrebrød wasabi-krabmayonaise & heilbot
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Brood
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 1 Noordzeekrab (400-700 g)
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl wasabi + om te garneren
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 25 g tatsoi
  • 150 g gerookte heilbotfilet
  • 1 rode puntpaprika, in dunne ringen
  • 25 g erwten-aspergekiem

Bereidingswijze

  1. Breng ruim water aan de kook, voeg per liter water 35 gram zout toe. Leg de krab in het water en breng opnieuw aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Schep de krab uit het water direct in een bak met ijswater om terug te koelen. Verwijder het krabvlees uit de schaal.
  2. Roer het krabvlees, de mayonaise en wasabi door elkaar.
  3. Verdeel de tatsoi over de mayonaise, leg de plakjes heilbot er losjes op. Leg de paprikaringen in een bundeltje bij elkaar.
  4. Garneer met een toef erwten-aspergekiem en knijp een dotje extra wasabi op de heilbot.

Probeer ook eens

Smørrebrød waterkerskäse, makreel & zure komkommer

Smørrebrød waterkerskäse, makreel & zure komkommer

Croque Courgette

Croque Courgette

Tarte tatin van venkel

Tarte tatin van venkel

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen