Spicy tuile

Spicy tuile
  • Aantal personen 10
  • Menugang Hapje
  • Soort Schaal & schelpdieren

Ingrediënten

  • 2 à 3 rode pepers, zaden verwijderd
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 100 g eiwit
  • 10 g azijn
  • enkele druppels rode kleurstof
  • 4 g zout
  • 1 gele tomaat
  • 1 rode tomaat
  • 1 avocado
  • ½ tl limoensap
  • ½ el verse koriander, fijngehakt
  • 10 gamba’s
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 tl zwarte sesamzaadjes
  • Daikon Cress

Bereidingswijze

  1. Doe de pepers in de sapcentrifuge en meet 25 ml rode-pepersap af.
  2. Smelt de boter en meng de bloem, het eiwit, de azijn, kleurstof, het zout, pepersap en enkele druppels rode kleurstof tot een klontvrij beslag. Roer de boter erdoor. Laat een half uur opstijven in de koeling.
  3. Maak van karton een sjabloon voor cirkels van 5 centimeter.
  4. Spatel het beslag met het sjabloon op siliconenmatjes.
  5. Bak 20 tuiles 30 minuten in een oven van 120°C. Laat afkoelen.
  6. Plisseer de tomaten en snijd tot fijne concassé.
  7. Snijd de avocado in kleine blokjes en meng met het limoensap, de tomaat concassé en koriander.
  8. Bestrijk de gamba’s met wat (knoflook)olie en bestrooi met versgemalen peper en zout. Gril ze op een hete grill en kwast ze in met chilisaus.
  9. Beleg steeds 2 rode-pepertuiles met een beetje guacamole en zet ze op elkaar. Top af met een garnaal, bestrooi met zwarte sesamzaadjes en garneer met Daikon Cress.

Probeer ook eens

Chocolademousse met brownie

Chocolademousse met brownie

Venison burger

Venison burger

Choco bolinho

Choco bolinho