Steak tartare van langoustine

Steak tartare van langoustine
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje, Voorgerecht
  • Soort Ei, Kerst, Schaal & schelpdieren
  • Kooktechniek Roken, Marineren

Ingrediënten

  • 12 verse langoustines
  • 1 sjalotje
  • 4 stengels bieslook
  • scheutje yuzusap
  • 2 el Japanse mayonaise (Kewpie)
  • ¼ groene appel
  • 4 kwarteleitjes
  • ½ bosje citroentijm
  • 2 little gems
  • scheutje goede olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwijder de kop van de langoustines en gebruik deze bijvoorbeeld voor een krachtige jus of soep. Pel de staarten, verwijderhet darmkanaal en snijd 6 staarten tot fijne tartaar.
  2. Maak aan met fijngesneden blokjes groene appel, fijngesneden bieslook, wat Japanse mayonaise en verfris met yuzusap. Kruid met zeezout.
  3. Plet de rest van de langoustines tussen 2 laagjes plastic tot een carpaccio, kruid met olijfolie, peper en zout.
  4. Dresseer de carpaccio op het bord en leg er met behulp van een stekertje de tartaar op.
  5. Breek de kwarteleitjes en leg op iedere tartaar een dooiertje.
  6. Pluk de little gem en maak de blaadjes aan met olijfolie, yuzusap, peper en zout. Dresseer op de tartaar. Spuit er nog wat druppeltjes mayonaise langs.
  7. Leg een hoopje met takjes citroentijm op de andere rand van het bord, steek aan met behulp van een brandertje tot het begint te smeulen en roken en plaats direct een ‘cloche’ over het bord.
  8. Serveer het bord met de ‘cloche’ aan tafel en neem deze dan pas weg, zodat de rook vrijkomt.

 

Bijpassende wijnsuggestie

Domaine Girault Pouilly Fumé
Art. nr. 262089

Probeer ook eens

Gevulde tomaat met basilicumolie

Gevulde tomaat met basilicumolie

Knapzakje van gerookte wagyu

Knapzakje van gerookte wagyu

Roos van groenten met gorgonzola

Roos van groenten met gorgonzola

Kooktechniek

Roken

Roken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen