Sticky ananas met gorgonzolaparfait en karnemelksorbet

Sticky ananas met gorgonzolaparfait en karnemelksorbet
  • Aantal personen 10 personen
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Exoten, Fruit, Kaas & zuivel
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten Ananas

  • 1 ananas

Ingrediënten Gorgonzola Parfait

  • 1 l Debic Parfait
  • 200 g gogonzola

Ingrediënten Karnemelksorbet

  • 1 l Campina karnemelk
  • 1 l Campina, Volle yoghurt
  • 1 kg kristalsuiker

Ingrediënten Garnering

  • 1 limoenzestes
  • 1 bakje atsinacress

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade van de ananas. Schil de ananas en breng over in een vacuümzak, schenk de marinade erop en trek vacuüm. Laat een nacht in de koeling marineren. snijd de ananas in gelijke plakken en zeef de marinade. Kook de marinade in tot een stroop. Verwarm 100 ml Debic Parfait en los de gorgonzola hierin op. Koel terug en klop de resterende parfait samen met de gorgonzola luchtig in de planeetmenger. Leg 3 lagen plastic folie op je werkbank en schep de parfait in het midden. Rol strak op als een worst en vries direct in. Verwarm de karnemelk totdat de suiker is opgelost. Let hierbij op dat je de karnemelk niet te warm maakt i.v.m. schiften. Als de suiker is opgelost haal je de massa van het vuur. Als de massa is afgekoeld meng je deze met de volle yoghurt. Je kunt de massa nu opdraaien met een ijsmachine. Als toevoeging kun je ook bv blauwe thee mee laten trekken bij de karnemelk en deze een nacht in de koeling laten staan voor je de massa opdraait. Andere smaakvolle toevoegingen zijn; roze peper, limoenblad, munt.

Opmaak

Gril de ananas op de barbecue aan beide zijde. Haal van de barbecue en bestrijk met de stroop. Plaats op de borden. Snijd de parfait in 10 gelijke plakken en plaats naast de ananas op de borden. Werk het gerecht af met een quenelle sorbet en limoenzestes.

Probeer ook eens

Apple crumble new style met vanille, sabayon en kaneelijs

Apple crumble new style met vanille, sabayon en kaneelijs

Magic Pavlova

Magic Pavlova

Don’t Bug Me

Don’t Bug Me

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen