Sticky tempeh met kokossalade

Sticky tempeh met kokossalade
  • Aantal personen 2
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Vegetarisch
  • Seizoen Lente, Zomer
  • Kooktechniek Marineren

Ingrediënten

  • 12 el ketchup
  • 4 el maple syrup
  • 1 el tabasco
  • 2 tenen knoflook, gepureerd
  • 3 el azijn
  • 2 tl worcestersaus
  • 2 el maïsolie
  • 400 g tempeh, in blokjes van 1x1cm
  • 1 kokosnoot, halveren en leeghalen, vocht bewaren
  • ¼ ananas, schoongemaakt en in kleine stukjes
  • ½ limoen, sap
  • 2 el sesamzaad
  • cassavechips
  • takje munt
  • 300 ml melk
  • extra: bakpapier

Bereidingswijze

  1. Roer de ketchup, maple syrup, tabasco, knoflook, azijn en worcestersaus door elkaar en schep de tempeh erdoor. Laat 30 minuten marineren in de koeling. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Rasp een deel van het kokosvlees grof. Vermeng met de ananas en het limoensap. Plaats in de koeling.
  3. Verdeel de gemarineerde tempeh op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de maïsolie en bak in ca. 20 minuten donkerbruin in de oven.
  4. Vul de halve kokosnoten met de tempeh en salade en bestrooi met het sesamzaad.
  5. Verdeel de melk en het kokosvocht over 2 glazen, doe er een paar ijsklontjes bij en garneer met een paar blaadjes munt. Serveer het kokosdrankje en de cassavechips bij het gerecht.

Probeer ook eens

Hummus

Hummus

Gegrilde groenten met kruiden

Gegrilde groenten met kruiden

Oma’s stoofpotje

Oma’s stoofpotje

Kooktechniek

Marineren

Marineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen