Superknapperige parmezaanfriet

Superknapperige parmezaanfriet
  • Aantal personen 4
  • Menugang Bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 kilo Rosevalaardappels
  • 50 g allesbinder
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2-3 tl truffelolie naar smaak
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappels goed schoon onder de kraan en droog ze. Snijd ze in frieten van 1 cm dik. Was ze goed in ruim water en droog ze tussen keukenpapier of met een theedoek.
  2. Hussel ze in een kom om met 5 g zout en de allesbinder. De allesbinder gaat vocht onttrekken aan de friet en vormt klontjes op de oppervlakte. Dit is precies wat er moet gebeuren: het maakt de friet extra krokant.
  3. Bak de frieten voor op 140°C. Laat circa 30 minuten afkoelen en bak ze dan af op 180°C.
  4. Hussel de nog warme frieten om in een bak met de helft van de Parmezaanse kaas, een paar theelepels truffelolie en de helft van de bladpeterselie.
  5. Serveer in zakken bestrooid met de rest van de kaas en peterselie.

Probeer ook eens

Rabda kikkererwten salade

Rabda kikkererwten salade

Salade van rode biet met geitenkaas en siroop van balsamico

Salade van rode biet met geitenkaas en siroop van balsamico

Roasted fruit

Roasted fruit

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen