Surf-and-turf jakobsmossel en coppa di Parma

Surf-and-turf jakobsmossel en coppa di Parma
  • Aantal personen 4 personen / stuks
  • Menugang Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Lente, Noten & zaden, Schaal & schelpdieren, Vlees - varken
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Bakken, Marineren

Ingrediënten

  • 12 middelgrote of 6 grotere jakobsmosselen
  • 12 plakjes coppa di Parma
  • 8 witte asperges
  • merg van ¼ vanillestokje
  • 2 grote el goede olijfolie
  • sap en rasp van ¼ citroen
  • 2 takjes platte peterselie
  • 4 takjes verse kervel
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd er de onderkant af.
  2. Snijd de asperges in de lengte in dunne linten en leg strak tegen elkaar op een vel slagersfolie.
  3. Steek met behulp van een koekjessteker rond uit. Snijd de afsnijdsels ragfijn en schep in een kom.
  4. Schraap het merg uit het vanillestokje en meng met de olijfolie, fijngesneden peterselie en het citroensap en -rasp. Kruid met zout en peper.
  5. Lepel een beetje vanilledressing over de uitgestoken asperges en maak er ook de afsnijdsels mee aan.
  6. Droog 4 plakjes coppa door deze telkens 20 seconden in de magnetron te bakken tussen een velletje bakpapier. Na enkele keren zal een krokante chips ontstaan.
  7. Dresseer de fijngesneden asperges in het midden van het bord en leg er de uitgestoken asperges met behulp van de folie op.
  8. Kruid de jakobsmosselen met zout en peper en rooster ze kort aan beide kanten in een antiaanbakpan.
  9. Dresseer de jakobsmosselen met de chips van coppa en rolletjes coppa langs de asperges.
  10. Garneer met topjes kervel.
  11. Lepel er nog een beetje dressing naast.

Opmaak

25 minuten bereidingstijd

Tip

- Beschik je over hele grote jakobsmosselen, snijd ze dan na het bakken doormidden.

Probeer ook eens

De groentejuwelier: truffelomelet, -raviolono, -risotto

De groentejuwelier: truffelomelet, -raviolono, -risotto

Drie bereidingen van langoustines met vanille

Drie bereidingen van langoustines met vanille

Carpaccio van oesterzwam met gemarineerde champignons en kaaskrokantjes

Carpaccio van oesterzwam met gemarineerde champignons en kaaskrokantjes

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen