Surf-and-turf ossenworst en albacoretonijn

Surf-and-turf ossenworst en albacoretonijn
  • Aantal personen 4 personen / stuks
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Groenten, Lente, Noten & zaden, Vis, Vlees - rund
  • Seizoen Lente, Zomer
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 320 g yellowfintonijn
  • 12 plakjes ossenworst
  • 1 el Thaise gele curry (Bresc)
  • 1 shanghai paksoi
  • sap en rasp van ½ limoen
  • 2 el gambaolie
  • ¼ mango
  • 2 el geroosterde cashewnoten
  • mustard cress
  • 1 tl geraspte kokos
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de tonijn in 6 mooie plakken en smeer licht in met de Thaise curry.
  2. Haal de blaadjes van de paksoi los en marineer kort met een beetje gambaolie, sap en rasp van limoen, peper en zout.
  3. Maak de mango schoon en snijd er 12 mooie blokjes van.
  4. Verwarm een klein druppeltje gambaolie in een grillpan en rooster er zeer kort aan alle kanten de tonijn in.
  5. Snijd de plakken tonijn doormidden en leg samen met de ossenworst strak op het bord.
  6. Leg er de blokjes mango bij en werk af met de gemarineerde paksoi, de geroosterde cashewnoten, limoenrasp, geraspte kokos en de cress
  7. Lepel ten slotte nog wat gambaolie over het gerecht.

Opmaak

30 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Sashimi van Canadese kreeft met een tempura van lamsoor

Sashimi van Canadese kreeft met een tempura van lamsoor

Sissende garnalen

Sissende garnalen

Lasagne van zoetzure runderriblappen en geroosterde aardappel

Lasagne van zoetzure runderriblappen en geroosterde aardappel

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen