Surf-and-turf runderrookvlees en kreeft

Surf-and-turf runderrookvlees en kreeft
  • Aantal personen 4 personen / stuks
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Groenten, Groenten, Lente, Noten & zaden, Vis, Vlees - rund
  • Seizoen Lente, Zomer
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 1 Canadese kreeft
  • 8 plakjes runderrookvlees
  • 2 el kreeftenbisque
  • 2 el olijfolie
  • ½ grannysmithappel
  • 1 el mayonaise
  • mespuntje kerriepoeder
  • borage cress
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan met water en een flinke snuf zout aan de kook.
  2. Doe er de kreeft in en druk deze met een schuimspaan onder. Laat 4 minuten koken, schep uit het kookvocht en laat afkoelen.
  3. Maak de kreeft schoon volgens de regels der kunst, maar laat de staart heel. Haal er wel het darmkanaal uit.
  4. Kruid de staart met versgemalen peper. Leg 4 plakjes runderrookvlees half over elkaar en rol er strak de kreeftenstaart in op. Vries kort aan.
  5. Snijd de scharen in de lengte doormidden en hak de elleboogjes fijn. Maak de mayonaise aan met een mespuntje kerriepoeder en wat fijngesneden appel en voeg er het fijngesneden kreeftenvlees aan toe. Kruid met zout en peper.
  6. Snijd de rest van de appel in staafjes.
  7. Meng de bisque met de olijfolie tot een geschifte dressing.
  8. Dresseer de kreeftensalade op het bord. Snijd de opgerolde staart in plakjes en dresseer bij de salade.
  9. Leg er een roosje runderrookvlees en een halve schaar tegenaan en garneer met de groene appel en de cress.
  10. Lepel er de dressing naast.

Opmaak

30 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Eerlijk & heerlijk salade

Eerlijk & heerlijk salade

Voorjaarstuintje

Voorjaarstuintje

Ceviche van zeebaars met grapefruit en radijs

Ceviche van zeebaars met grapefruit en radijs

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen