Sushi Maki Chicken-Mango

Sushi Maki Chicken-Mango
  • Aantal personen 6
  • Menugang Amuse, Hapje, Hoofdgerecht, Lunchgerecht
  • Soort Rijst
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Terugkoelen, Blancheren

Ingrediënten

  • 250 gram sushi rijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel zout
  • 2 theelepels suiker
  • 4 zeewiervellen
  • 8 stuks kippeling (gepaneerd kippenhaasje)
  • 1 verse mango
  • 1 theelepel rode peperkorrels
  • 1 tak verse koriander

Bereidingswijze

  1. Was de sushirijst en kook deze vervolgens gaar in water met zout.
  2. Als de rijst de juiste garing heeft bereikt, voeg dan de azijn toe om de garing te remmen.
  3. Voeg vervolgens de suiker toe en laat de rijst afkoelen.
  4. Snijd de mango in repen en frituur de kippeling krokant.
  5. Leg een zeewiervelletje op het sushimatje en leg hierop een bultje rijst en verdeel dit ietwat met natte vingertoppen.
  6. Leg hierop de kippenhaasjes en een reep mango.
  7. Strooi hier een aantal rode peperkorrel en wat verse koriander tussen.
  8. Rol de sushi vervolgens strak op en laat de sushirol afkoelen.

Probeer ook eens

Springrolls gevuld met cantharellen Jaune

Springrolls gevuld met cantharellen Jaune

Zalmburgers met wortel en halloumi

Zalmburgers met wortel en halloumi

Fruity burrata

Fruity burrata

Kooktechniek

Terugkoelen

Terugkoelen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen