Sushi Maki Mediterraan

Sushi Maki Mediterraan
  • Aantal personen 6
  • Menugang Amuse, Hapje, Hoofdgerecht, Lunchgerecht
  • Soort Rijst
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Terugkoelen, Blancheren

Ingrediënten

  • 250 gram sushi rijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel zout
  • 2 theelepels suiker
  • 4 zeewiervellen
  • 1 chorizo
  • 6 augurken
  • 1 bos basilicum

Bereidingswijze

  1. Was de sushirijst en kook deze vervolgens gaar in water met zout.
  2. Als de rijst de juiste garing heeft bereikt, voeg dan de azijn toe om de garing te remmen.
  3. Voeg de rijst de juiste garing heeft bereikt, voeg dan de azijn toe om de garing te remmen.
  4. Snijd de chorizo en augurk in repen.
  5. Leg een zeewiervelletje op het sushimatje en leg hierop een bultje rijst en verdeel dit ietwat met natte vingertoppen.
  6. Leg hierop de repen chorizo en augurk.
  7. Strooi eventueel hier een aantal rode peperkorrels tussen.
  8. Rol de sushi vervolgens strak op en laat de sushirol afkoelen.

Probeer ook eens

Risotto met doodstrompetjes, wilde zalm en zeekraal

Risotto met doodstrompetjes, wilde zalm en zeekraal

Bloemkool risotto van groenterijst

Bloemkool risotto van groenterijst

Asian Season Prawns

Asian Season Prawns

Kooktechniek

Terugkoelen

Terugkoelen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen