Sushi Maki Veggi

Sushi Maki Veggi
  • Aantal personen 6
  • Menugang Amuse, Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunchgerecht
  • Soort Rijst
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Blancheren, Terugkoelen

Ingrediënten

  • 250 gram sushi rijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel zout
  • 2 theelepels suiker
  • 4 zeewiervellen
  • 1 banaan
  • 1/2 pompoen

Bereidingswijze

  1. Was de sushirijst en kook deze vervolgens gaar in water met zout.
  2. Als de rijst de juiste garing heeft bereikt, voeg dan de azijn toe om de garing te remmen.
  3. Voeg vervolgens de suiker toe en laat de rijst afkoelen.
  4. Snijd de pompoen in repen en kook deze beetgaar en laat ze afkoelen in ijswater.
  5. Leg een zeewiervelletje op het sushimatje en leg hierop een bultje rijst en verdeel dit ietwat met natte vingertoppen.
  6. Leg hierop de pompoen en een reep banaan.
  7. Rol de sushi vervolgens strak op en laat de sushirol afkoelen.

Probeer ook eens

Fazant met vadouvan curryjus en oosterse zuurkool

Fazant met vadouvan curryjus en oosterse zuurkool

Californië-rol

Californië-rol

Asian Season Prawns

Asian Season Prawns

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen