Sweet bites met Oolong thee

Sweet bites met Oolong thee
  • Aantal personen 1
  • Menugang Hapje, Nagerecht
  • Soort Fruit, Kaas & zuivel, Patisserie, Thee
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Crème caramel mandarijn met sinaasappel-karamelsaus| Receptuur voor 25 personen

Ingrediënten

  • 1 liter Debic Caramel
  • 500 gram suiker
  • 700 ml sinaasappelsap
  • 20 gram suiker
  • 2 gram agar-agar
  • 2 stuks mandarijnen

Bereidingswijze

Verwarm de crème caramel tot aan het kookpunt en portioneer in de schaaltjes. Laat opstijven in de koeling. Karamelliseer de suiker in een pan en blus af met 500 ml sinaasappelsap. Kook in tot een karamelsaus. Kook 200 ml sinaasappelsap samen met de suiker en de agar-agar enkele minuten op. Koel terug, mix tot een gladde gel en breng over in een spuitzak. Werk af met een partje mandarijn en de mandarijnenkaramel.

Mascarponetaartje met blauwe bessen en limoen | Receptuur voor 25 personen

Ingrediënten

  • 500 ml Debic Tiramisù
  • 500 gram zanddeeg
  • 250 gram crème patissière
  • 75 gram blauwe bessen
  • 100 gram crumbledeeg, afgebakken
  • 1 stuk limoenzeste

Bereidingswijze

Maak in een rvs kader een bodem van zanddeeg, crème patissière en blauwe bessen. Bak af in de oven en koel terug. Klop de tiramisù luchtig en portioneer op de bodem. Laat opstijven in de koeling en werk af met een crumbledeeg en limoenzestes. Snijd in gelijke blokjes.

Panna cotta van triple-crèmekaas met gelei van Oolong theelikeur | Receptuur voor 25 personen

Ingrediënten

  • 1 liter Debic Panna Cotta
  • 200 gram roomkaas (of monchou)
  • zestes van 2 limoenen
  • 8 gram bladgelatine
  • 400 ml theelikeur (gemaakt van 300 ml water, 1 eetlepel Oolong thee en 120 gram suiker)

Bereidingswijze

Smelt de panna cotta, voeg de roomkaas en de zestes van 2 limoenen toe. Meng goed, passeer door een fijne zeef en portioneer in de glaasjes. Breng het water tegen de kook, voeg de thee toe en laat enkele minuten trekken. Zeef het vocht, giet terug in de pan en voeg de suiker toe. Breng aan de kook en laat pruttelen tot de suiker is opgelost. Los er de geweekte gelatine in op en koel terug tot kamertemperatuur. Portioneer op de panna cotta en laat verder opstijven in de koeling.

Tip

Oolong thee is een kort geoxideerde thee. Deze zit tussen groene en zwarte thee in. De thee zet je perfect met bronwater van 85 ˚C. Laat deze tussen de 2 en 3 minuten trekken.

Probeer ook eens

Breadpudding van kerststol

Breadpudding van kerststol

Crème brûlée met sereh

Crème brûlée met sereh

Vergeten groenten soupsmoothie

Vergeten groenten soupsmoothie

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen