Sweet breakfast casserole

Sweet breakfast casserole
  • Aantal personen 4-6 personen / stuks
  • Menugang Lunchgerecht, Nagerecht
  • Soort Brood, Ei, Fruit, Kaas & zuivel, Lente, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 3/4 briochebrood
  • 400 g gemengd rood fruit (aardbeien, bramen, rode bessen, blauwe bessen, frambozen …)
  • 250 ml karnemelk
  • 8 eieren
  • rasp van ½ citroen
  • mespuntje kaneelpoeder
  • mespuntje zout
  • 4 bolletjes biologisch bosbessenijs
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd het briochebrood in plakken en verdeel over een ovenschaal.
  3. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd in vieren. Verdeel al het rood fruit over en tussen het brood.
  4. Klop in een kom de karnemelk los met de eieren en voeg er de citroenrasp, het kaneelpoeder en het zout aan toe.
  5. Verdeel over de ovenschaal en druk het brood iets aan, zodat alles goed bedekt is met de eiermassa.
  6. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 40-50 minuten goudbruin en gaar.
  7. Neem uit de oven en leg er net voor het serveren de bolletjes ijs op. Bestrooi met poedersuiker en serveer onmiddellijk.

Opmaak

50-60 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Oranje

Oranje

Klassieke Franse boekweitcrêpes

Klassieke Franse boekweitcrêpes

Gegrilde kreeft & langoustines

Gegrilde kreeft & langoustines

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen