Tajine van geitenlam

Tajine van geitenlam
  • Aantal personen 6
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Alcohol, Fruit, Groenten, Lente, Noten & zaden, Vlees - geit
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Sauteren, Stoven, Passeren

Ingrediënten

  • 2 kg geitenvlees (vers of diepvries)
  • 30 g zonnebloemolie
  • 300 g uien (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook
  • 30 g bloem
  • 500 ml witte wijn
  • 500 ml jus de veau (kalfsfond)
  • ½ bosje verse tijm
  • ½ bosje verse rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 g nootmuskaat
  • 2 g komijnpoeder
  • 2 g gemberpoeder
  • 2 g kurkuma
  • 2 g korianderpoeder
  • 2 g kaneelpoeder
  • 100 g abrikozen gedroogd
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 50 g geroosterde ongezouten amandelen
  • 5 g verse koriander gehakt
  • pitten van 1 granaatappel

Bereidingswijze

  1. Verhit zonnebloemolie in de tajine en bak het vlees rondom bruin.
  2. Doe de gesnipperde ui en knoflook erbij en laat even meebakken.
  3. Voeg de gedroogde kruiden en bloem toe en verhit kort mee.
  4. Blus af met witte wijn en voeg de jus de veau, tijm, rozemarijn en laurier toe.
  5. Laat in een gesloten pan 2½ tot 3 uur sudderen tot het gaar is.
  6. Haal de gare stukken vlees uit de pan, passeer (zeef) de saus en breng op smaak.
  7. Kook de saus iets in tot de gewenste dikte en voeg het vlees weer toe aan de tajine.
  8. Garneer af met abrikoos, pruim, amandelen en koriander en de granaatappelpitten.

Opmaak

Serveren in een mooie tajine en garneer af met verse koriander en amandelen

Tip

Lekker met frisse couscoussalade waar je eventueel wat feta en verse munt doorheen kan doen

Probeer ook eens

“Laksa”  Pompoen curry

“Laksa” Pompoen curry

Paddenstoelenhachee met bloemkool panna cotta

Paddenstoelenhachee met bloemkool panna cotta

Inktvisjes in kao soi noedelsoep

Inktvisjes in kao soi noedelsoep

Kooktechniek

Stoven

Stoven

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen