Tarbot in brickdeeg met rode-bietsaus

Tarbot in brickdeeg met rode-bietsaus
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Groenten
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Duxelles van champignon

  • 150 g champignons
  • 50 g gesnipperde sjalot
  • 1 el boter
  • 4 el crème fraiche
  • 1 el dijon mosterd

Gestoofde prei

  • 500 g prei
  • 50 g tomatenblokjes
  • 25 g boter
  • 100 ml kippenbouillon

Tarbot

  • 300 ml bietensap
  • 50 g koude gezouten boter, in blokjes
  • 4 vellen brickdeeg
  • 25 g boter, gesmolten
  • 4 tarbotfilets à 125 g
  • 250 g gemengde bospaddenstoelen
  • 1 bosje verse kervel

Bereidingswijze

  1. Snijd voor de duxelles van champignons de champignons fijn en bak met de sjalot in de boter tot het meeste vocht is verdampt. Doe in een kom en roer de crème fraîche en mosterd erdoor. Breng op smaak en laat afkoelen.
  2. Snijd voor de gestoofde prei de prei in stukken van 5 centimeter. Halveer over de lengte en snijd de helften in repen van 1 centimeter.
  3. Stoof de prei met de boter en kippenbouillon. Laat uitlekken in een zeef en schep er voor het serveren de tomatenblokjes door.
  4. Kook het bietensap in naar 50 ml. Monteer voor serveren met de koude boter.
  5. Kwast de deegvellen in met de boter. Leg net voor het midden een tarbotfilet. Bestrooi met zout en beleg met de duxelles van champignons. Vouw de zijkanten van het deeg over de vis en rol op tot een pakketje.
  6. Gaar de vispakketjes 15 minuten in een afgesloten kamado van 180ºC tot het deeg krokant is.
  7. Bak de paddenstoelen met een klontje boter op een bakplaat op de kamado.
  8. Serveer de vispakketjes op de gestoofde prei met wat rode-bietsaus en gebakken paddenstoelen. Garneer met de kervel.

Probeer ook eens

Bietenmayonaisesouffle

Bietenmayonaisesouffle

Marokkaanse eendenborst met rode ui, knolselderij en appel

Marokkaanse eendenborst met rode ui, knolselderij en appel

Schaaldieren van de barbecue met antiboise

Schaaldieren van de barbecue met antiboise