Tartaar van rundvlees, gemarineerd als ceviche

Tartaar van rundvlees, gemarineerd als ceviche
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Kerst, Vlees - rund
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Marineren

Ingrediënten

  • 320 g rundvlees (bijvoorbeeld picanha)
  • sap en rasp van ½ limoen
  • ¼ fijngesneden jalapeñopeper
  • ¼ gesnipperde rode ui
  • 100 g kokosmelk
  • 4 el kokosflakes (geroosterd)
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Snijd het rundvlees tot zeer fijne tartaar en schep in een kom.
  2. Voeg de gesnipperde rode ui en de peper toe en rasp er de schil van de limoen bij. Voeg het sap toe.
  3. Schep er een beetje kokosmelk doorheen en kruid het geheel met zout en peper.
  4. Laat ongeveer 2 uur marineren in de koelkast, hierdoor zal het vlees ’garen’ door de zuren van het limoensap.
  5. Schep de dikke room van de kokosmelk, kruid met zout en peper en zet ijskoud weg, dan kun je er straks mooie quenelles van maken.
  6. Dresseer de tartaar met behulp van een steker op het bord en leg er een mooie quenelle van de kokoscrème op.
  7. Steek er de geroosterde kokosflakes in. Garneer eventueel met enkele blaadjes koriander en wat limoenrasp.

Probeer ook eens

Oesters Rockefeller

Oesters Rockefeller

Gourmet: English breakfast

Gourmet: English breakfast

Daiquiri

Daiquiri

Kooktechniek

Marineren

Marineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen