Tartaar van zalm en tonijn met zeewierchips

Tartaar van zalm en tonijn met zeewierchips
  • Aantal personen 4 personen / stuks
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Ei, Groenten, Noten & zaden, Rijst, Vis
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Koken

Ingrediënten

  • 200 gram kraakverse zalmfilet (2474)
  • 200 gram kraakverse tonijnfilet (1345)
  • 120 gram sushirijst (676335)
  • 4 theel. sushi-azijn (679257)
  • 2 eetl. Kewpie sesamdressing (194113)
  • 2 eetl. Kewpie sojadressing (194058)
  • 2 zakjes zeewierchips (114893)
  • 1 theel. furikake (878681)
  • 1 theel. sesamzaad wasabi (579041)
  • 1 stengel bosui (in fijne ringetjes gesneden) (639354)

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat iets afkoelen en breng op smaak met de sushi-azijn.
  2. Snijd zeer fijne tartaar van de zalmfilet en breng op smaak met de sesamdressing.
  3. Snijd zeer fijne tartaar van de tonijnfilet en breng op smaak met de sojadressing.
  4. Dresseer quenelles van de sushirijst op het bord en leg er bolletjes van de zalm- en de tonijntartaar tussen.
  5. Top de tartaar met de furikake en de sesamzaadjes en garneer met de fijngesneden bosui.
  6. Serveer het geheel met de zeewierchips.

Opmaak

45 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Hartige taart met ui en coppa

Hartige taart met ui en coppa

Roos van groenten met gorgonzola

Roos van groenten met gorgonzola

Winterpunch

Winterpunch

Kooktechniek

Koken

Koken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen