Tarte tatin van sjalot en bacon

Tarte tatin van sjalot en bacon
  • Aantal personen 4
  • Menugang Bijgerecht, Tussengerecht
  • Soort Groenten, Kerst, Patisserie, Vlees - varken
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 400 g banaansjalot
  • 6 plakjes bacon
  • 12 blaadjes salie
  • 50 g roomboter
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el honing

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 C.
  2. Maak de sjalotten schoon en halveer deze in de lengte.
  3. Verwarm in één grote of juist vier kleine gietijzeren pannetjes de roomboter en bak gedurende enkele minuten aan beide kanten de sjalotten mooi goudbruin. Draai om, zodat de gesneden kant naar beneden ligt en steek er de blaadjes salie tussen.
  4. Snijd de bacon in stukjes en verdeel over de sjalotten. Druppel er de balsamicoazijn en honing over.
  5. Druk het bladerdeeg er goed stevig op en druk langs de randjes naar binnen, snijd bij waar nodig.
  6. Plaats gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, zodat het deeg mooi goudbruin bakt en licht souffleert.
  7. Neem uit de oven, laat enkele minuten rusten en los nu uit de vorm.

 

Bijpassende wijnsuggestie

Castell del Remei Oda Blanc
art. nr. 809488

Opmaak

Je kunt de tarte tatin in een grote gietijzeren pan bakken of juist per persoon maken in minipannetjes.

Tip

In plaats van salie kun je ook citroentijm, oregano of rozemarijn gebruiken.

Probeer ook eens

Gegratineerde artisjok

Gegratineerde artisjok

Gourmet: English breakfast

Gourmet: English breakfast

Gebraden reerugfilet met rodeportsaus

Gebraden reerugfilet met rodeportsaus

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen