Tataki van geitenlam

Tataki van geitenlam
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje
  • Soort Lente, Vlees - geit
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Marineren, Sauteren

Ingrediënten

  • 250 g Geitenlamsfilet
  • 1 el sesamzaad groen, wit en zwart
  • 1 dl sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • limoensap van 2 limoenen
  • limoenrasp van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember geraspt

Bereidingswijze

  1. Marineer de geitenlamsfilet met de sojasaus het sap van de limoen, de knoflook en de gember.
  2. Bak de filet om en om in de hete sesamolie
  3. Snijd de filet in mooie blokjes en prik op een stokje, dip het vlees in het sesamzaad en maak af met wat limoenrasp

Opmaak

Satestokjes of prikkers

Tip

Afgeleide van een tataki van tonijn, kan uiteraard ook met zalm of rundvlees

Probeer ook eens

Kokostruffels

Kokostruffels

Humus van rode biet

Humus van rode biet

Gekarameliseerde en geflambeerde rumgarnalen

Gekarameliseerde en geflambeerde rumgarnalen

Kooktechniek

Marineren

Marineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen