Tataki van geitenlam

Tataki van geitenlam
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje
  • Soort Lente, Vlees - geit
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Marineren, Sauteren

Ingrediënten

  • 250 g Geitenlamsfilet
  • 1 el sesamzaad groen, wit en zwart
  • 1 dl sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • limoensap van 2 limoenen
  • limoenrasp van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember geraspt

Bereidingswijze

  • Marineer de geitenlamsfilet met de sojasaus het sap van de limoen, de knoflook en de gember.
  • Bak de filet om en om in de hete sesamolie
  • Snijd de filet in mooie blokjes en prik op een stokje, dip het vlees in het sesamzaad en maak af met wat limoenrasp

Opmaak

Satestokjes of prikkers

Tip

Afgeleide van een tataki van tonijn, kan uiteraard ook met zalm of rundvlees

Probeer ook eens

Kokosmakronen

Kokosmakronen

Kokostruffels

Kokostruffels

Gluten- en lactosevrij bananenbrood

Gluten- en lactosevrij bananenbrood

Kooktechniek

Marineren

Marineren