Tataki van tonijn met matcha en avocado

Tataki van tonijn met matcha en avocado
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Kerst, Vis
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 320 g tonijn
  • 2 tl matchathee
  • olijfolie
  • 2 avocado's
  • 2 el zure room
  • 1 bakje chuka wakame
  • ½ bakje Borage cress
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingsewijze

  1. Snijd 4 rechthoekige plakken van de tonijn, kruid met zout en peper en druk rondom in de groene thee
  2. Maak de avocado’s schoon en snijd 12 mooie partjes van het vruchtvlees. Kruid met zout en peper en rooster kort met behulp van een crèmebrûléebrandertje.
  3. Draai de rest van de avocado met de zure room in de blender tot een gladde crème en kruid met zout en peper. Schep in een spuitzak.
  4. Verwarm een klein scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan tot het gloeiendheet is en rooster zeer kort de tonijn aan alle kanten. Neem direct daarna uit de pan.
  5. Snijd de tonijn in mooie blokjes (tataki) en dresseer met de chuka wakame, de crème van avocado en de gebrande avocado op het bord.
  6. Garneer met de Borage cress en strooi er nog een beetje theepoeder bij.

Probeer ook eens

Carpaccio van gepofte bietenvarianten met feta en citroentijm

Carpaccio van gepofte bietenvarianten met feta en citroentijm

Worstenbroodje met boerenkoolstamppot

Worstenbroodje met boerenkoolstamppot

Yoghurtijs met mango

Yoghurtijs met mango

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen