Temaki

Temaki
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Rijst, Vis, Vlees - rund
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 250 g sushirijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 3 stengels bleekselderij
  • 100 g rosbief (vleeswaar)
  • 1/2 zakje waterkers (à 75 g)
  • 1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
  • 1 pakje nori-vellen
  • ca. 1 eetlepel wasabipasta (tube 45 g)
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus

Bereidingswijze

  1. Snijd het noriblad doormidden met een scherp mes.
  2. Leg een dunne laag sushirijst op de linkerhelft van het noriblad.
  3. Breng met de vingertop een dun streepje wasabi aan op de rijst.
  4. Leg op de rijst reepjes groenten en reepjes vis of vlees Rol het geheel vervolgens ietwat taps op tot een hoorntje. De ingrediënten mogen aan de bovenkant uit het hoorntje steken.

Probeer ook eens

Sissende garnalen

Sissende garnalen

Lange vingers van heilbot met chili dipsaus

Lange vingers van heilbot met chili dipsaus

Sushi in tempura gefrituurd

Sushi in tempura gefrituurd

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen