Tempura van gemarineerde kastanjechampignons

Tempura van gemarineerde kastanjechampignons
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje
  • Soort Groenten, Kerst, Noten & zaden
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Marineren

Ingrediënten

  • 12 middelgrote kastanjechampignons
  • 3 stengels citroengras
  • 6 el sojasaus
  • 2 bolletjes stemgember (fijngesneden)
  • 1 cm fijngesneden verse gember
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 8 takjes koriander (fijngesneden)
  • 4 el tempurabloem
  • ijskoud bruiswater
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de stengels citroengras in de lengte doormidden en prik aan 4 gehalveerde stengels telkens 3 kastanjechampignons. Snijd de stengel die over is zeer fijn.
  2. Leg de spiesen in een bak en marineer met het citroengras, de helft van de stemgember, de helft van de verse gember en de helft van de sojasaus. Kruid met peper en zout en plaats minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Bereid met tempurabloem en bruiswater een tempurabeslag in de verhoudingen zoals aangegeven op de verpakking. Voeg er de helft van de fijngesneden koriander en de helft van het sesamzaad aan toe en kruid extra met een snufje zout.
  4. Maak een dipsaus van de rest van de koriander, sojasaus, stemgember, verse gember en sesamzaad.
  5. Haal de spiesen door het tempurabeslag en frituur in olie van 170 °C mooi goudbruin en krokant.
  6. Laat goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
  7. Serveer met de dipsaus.

Probeer ook eens

Salsa van tomaat met salade en garnaaltjes

Salsa van tomaat met salade en garnaaltjes

Vergulde eieren

Vergulde eieren

Fresh lemonade met gember

Fresh lemonade met gember

Kooktechniek

Marineren

Marineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen