Thaise aspergesalade met gemarineerde entrecote

Thaise aspergesalade met gemarineerde entrecote
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Vlees - varken

Ingrediënten

  • 1 flinke el Nittaya Kruidenpasta panang curry
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 entrecotes (Natuurvlees)
  • 3 el (premium) vissaus
  • 2 limoenen, uitgeperst
  • 2 passievruchten
  • 1 bosje groene asperges
  • 2 stengels bosui
  • 200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • ½ rode peper, in plakjes
  • verse kruiden (bijv. munt, en diverse basilicumsoorten)

Bereidingswijze

  1. Meng de currypasta met de zonnebloemolie en bestrijk de entrecotes ermee. Laat een half uur staan op kamertemperatuur (als je langer wilt marineren, doe dat dan in de koeling en haal het vlees een half uur voor de bereiding eruit).
  2. Steek de barbecue aan.
  3. Meng de vissaus met het limoensap. Snijd de passievruchten doormidden en schep de inhoud bij het vissausmengsel. Laat even staan.
  4. Snijd de asperges schuin in dunne plakken. Snijd de bosui schuin in dunne plakken. Meng de asperges en bosui met de tomaatjes en de peper en zeef de dressing erover (de pitjes van de passievrucht zijn weliswaar eetbaar, maar in een salade niet zo mooi en het fruit heeft toch zijn smaak al afgegeven).
  5. Gril de entrecotes met het rooster dicht op de kolen. Het is lekker als de buitenkant flink wat hitte krijgt maar probeer de binnenkant ‘rare’ te houden.
  6. Verdeel de salade over borden of een schaal. Laat het vlees even rusten en snijd het dan in plakken. Serveer met verse kruiden naar smaak.

Probeer ook eens

Kimchi

Kimchi

Double Mexican Burger

Double Mexican Burger

Superknapperige parmezaanfriet

Superknapperige parmezaanfriet

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen