Tintelende Sriracha

Tintelende Sriracha
  • Aantal personen 10
  • Menugang Bijgerecht
  • Seizoen Zomer

Rumcake

  • 25-30 pepers (ca. 400 g), stelen eraf en gewassen
  • 3 el rietsuiker
  • 1 el zout
  • 15 tenen knoflook, schoongemaakt
  • 300 ml witte azijn
  • 3 cm gemberwortel, geraspt
  • handvol koriander
  • ½ el xanthaangom
  • Extra: keukenmachine, 2 schone glazen potten met deksel à 200 ml

Suikerwater

  • 50 g rietsuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 el piment, gekneusd
  • 2 el chilistripes, Sligro Spice Market
  • 1 sinaasappel, sap & rasp
  • 1 limoen, sap
  • 3 el donkere rum
  • Extra: springvorm Ø 20 cm

Bereidingswijze

  1. Vermaal alle ingrediënten behalve de xanthaangom zeer fijn in de keukenmachine en verdeel het mengsel over de potten.
  2. Laat 7-10 dagen fermenteren op een droge, koele en donkere plek. Draai om de dag even de deksel open en dicht om de gassen te laten ontsnappen.
  3. Zeef na 7-10 dagen de sriracha nogmaals en mix met de xanthaangom voor binding.

Probeer ook eens

Gourmet: saltimbocca

Gourmet: saltimbocca

Couscoussalade met abrikozen en pruimen

Couscoussalade met abrikozen en pruimen

Tarte Tatin van meloesuien en jonge crottin

Tarte Tatin van meloesuien en jonge crottin

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen