Tiramisu met thee

Tiramisu met thee
  • Aantal personen 4
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Ei, Fruit, Kaas & zuivel, Patisserie, Thee
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 5 sinaasappels
  • 175 gram rietsuiker
  • 2 macarons
  • 20 cl sterke earl grey thee, Alex Meijer
  • 4 dooiers van scharrelei
  • 330 gram mascarpone
  • 4 plakjes spekkoek
  • 1 kleine theelepel cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Snijd de schil van de sinaasappels, inclusief het wit, en snijd 4 ervan overdwars in schijfjes.
  2. Breng ondertussen op een matig vuur 40 gram van de suiker met 4 eetlepels water aan de kook tot er een mooie, goudbruine karamel ontstaat.
  3. Verdun van het vuur de karamelstroop met het sap van de overgebleven sinaasappel.
  4. Schenk de karamel over de plakjes sinaasappel.
  5. Week de macarons in de thee.
  6. Klop het eigeel met de rest van de suiker tot een schuimige massa.
  7. Voeg mascarpone toe zodat een soepele room ontstaat.
  8. Snijd met een steker ovalen uit de spekkoek en leg deze op kleine bordjes.
  9. Leg op elke portie een gekarameliseerd sinaasappelschijfje.
  10. Spuit de mascarponecrème erop, plaats hierop een halve macaron en spuit hierop weer een dotje crème.
  11. Bestrooi met cacaopoeder.
  12. Serveer de rest van de gekarameliseerde sinaasappelpartjes er apart bij.

Probeer ook eens

Kokosmakronen

Kokosmakronen

IJscoupe Fruit explosion

IJscoupe Fruit explosion

Galia- en watermeloen-soep met gesuikerde besjes

Galia- en watermeloen-soep met gesuikerde besjes

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen