Tiramisuparfait

Tiramisuparfait
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje, Nagerecht
  • Soort Kaas & zuivel, Koffie
  • Seizoen Lente, Zomer
  • Kooktechniek Karamelliseren

Ingrediënten

  • ¼ fles Debic Parfait
  • 2 borrelglaasjes Tia Maria
  • 2 kopjes krachtige espresso
  • 2 el kristalsuiker
  • 12 lange vingers
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Klop de parfait in de keukenmachine op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng de parfait op smaak met Tia Maria en verkruimel er 4 lange vingers in.
  3. Verkruimel nog 4 lange vingers, verdeel de helft over 4 glaasjes en besprenkel lichtjes met wat espresso en Tia Maria.
  4. Spuit er met behulp van een spuitzak een laagje parfait op en verdeel er de rest van de verkruimelde lange vingers over. Schenk er een beetje espresso en likeur over en vul nu verder af met de parfait.
  5. Plaats in de vriezer en laat minimaal 2 uur aanvriezen.
  6. Breng ondertussen de rest van de espresso met de kristalsuiker in een steelpan aan de kook en laat reduceren tot een siroop. Koel terug.
  7. Schenk een laagje koffiesiroop over de parfait.
  8. Bestrooi de rest van de lange vingers met cacaopoeder en garneer er de parfait mee.

Opmaak

Bereidingstijd: 15 minuten, plus 2 uur aanvriezen

Probeer ook eens

Nitro Koffie affogato

Nitro Koffie affogato

Dame blanche XL

Dame blanche XL

Hert met zoet-zure groenten en wildchips

Hert met zoet-zure groenten en wildchips

Kooktechniek

Karamelliseren

Karamelliseren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen