Tiramisutrifle

Tiramisutrifle
  • Aantal personen 8-10
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Ei, Kerst, Koffie, Mousse, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Kloppen, Terugkoelen

Ingrediënten

  • 200 ml koffielikeur
  • 100 ml water
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 fles Debic tiramisu
  • 3 kopjes sterke espresso
  • 500 g mascarpone
  • 4 el pure chocoladesaus
  • 3 kopje sterke espresso
  • 1 pak lange vingers
  • goudpoeder
  • ½ cake
  • 100 g amarettokoekjes
  • goudparels
  • optioneel: bladgoud
  • 2 tl kaneelpoeder

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in ijskoud water. Verwarm het water tot aan het kookpunt, los er de gelatine in op en voeg de koffielikeur toe. Roer goed door.
  2. Schenk de koffiegelei onder in een hoge glazen schaal en laat goed opstijven in de koelkast.
  3. Klop de Debic tiramisu op volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng er de espresso doorheen.
  4. Meng de mascarpone grondig met het kaneelpoeder en de chocoladesaus en schep in een spuitzak met een gekarteld mondje.
  5. Spuit van de helft van de mascarpone mooie rozetten op de gelei en plaats even in de koelkast.
  6. Bestrooi de lange vingers met goudpoeder en zet ze rechtop in de schaal tegen de rand. Druk ze iets in de mascarpone, zodat ze stevig blijven staan.
  7. Schep de tiramisu in de schaal en zorg ervoor dat er een mooi laagje net boven de lange vingers uitkomt. Snijd dunne plakken van de cake en verdeel over de tiramisu.
  8. Spuit er rozetten op van de rest van de mascarpone, steek er de amarettokoekjes in en bestrooi met de goudparels.
  9. Garneer met het bladgoud. Plaats de trifle tot gebruik in de koelkast.

Tip

Serveer er eventueel mangochutney als dipsaus bij.

Probeer ook eens

Apple crumble new style met vanille, sabayon en kaneelijs

Apple crumble new style met vanille, sabayon en kaneelijs

IJscoupe Fruit explosion

IJscoupe Fruit explosion

Galia- en watermeloen-soep met gesuikerde besjes

Galia- en watermeloen-soep met gesuikerde besjes

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen