Tom Kha Kai (Thaise Kippensoep)

Tom Kha Kai (Thaise Kippensoep)
  • Aantal personen 2
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Soep

Ingrediënten soep

  • Knorr Professional Bouillon gelei Kip 7 g
  • galanga laos 8 g
  • citroengras 10 g
  • zonnebloemolie 4 g
  • daon djeroek poeroet 1.60 g
  • Knorr Professional Knoflook Puree 1.60 g
  • rode curry pasta 4 g
  • limoensap 4 g
  • kokosmelk 1.40 dl
  • fish saus 10 g
  • maiskippen 0.20 st
  • Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon Kip

Ingrediënten garnituur

  • koriander 0.05 bos
  • lente-uitjes 0.20 bos
  • Siso Purper 0.20 bakje

Bereiding

Soep

  1. Breng 1,2 liter water aan de kook en voeg de bouillon gelei toe.
  2. Snijd de galanga en het citroengras fijn.
  3. Verwarm de olie en voeg de galanga, citroengras, djeroek poeroet, knoflook en de curry pasta toe.
  4. Voeg het limoensap, kippenbouillon, kokosmelk en de vissaus toe.
  5. Breng de soep aan de kook en voeg de kip toe.
  6. Zet de hittebron laag en laat het geheel ca 35 minuten trekken.
  7. Haal de kip uit de soep en passeer de soep door een zeef.
  8. Breng de soep eventueel op smaak met de geconcentreerde bouillon.
  9. Verrijk de soep eventueel met oesterzwammen.

Garnituur

  1. Pluk de kip en snijd de koriander grof.
  2. Snijd de lenteui in ringetjes.

Opmaak

  1. Verdeel de geplukte kip over de soepkommen.
  2. Schep de soep in de soepkommen en garneer met de koriander, lenteui en de siso.

Meer weten over Soup Rebels? Klik hier.

Tip

Samen met de Soup Rebels van Unilever Food Solutions ontwikkelden we een aantal heerlijke FestiFood soepen.

Probeer ook eens

Hollandse aspergesoep met gebakken ei en zuurdesembrood

Hollandse aspergesoep met gebakken ei en zuurdesembrood

Pompoen-kerriesoep met pittige fazantfilet

Pompoen-kerriesoep met pittige fazantfilet

Aardse pastinaak knolselderijsoep met gerookte wilde gans

Aardse pastinaak knolselderijsoep met gerookte wilde gans

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen