Tomatenbouillon

Tomatenbouillon
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Soep

Ingrediënten

  • 2 kilo rijpe tomaten
  • 200 ml water
  • 5 g zout
  • 3 g suiker
  • 2 takjes verse tijm
  • 3 à 4 takjes verse oregano
  • 2 blaadjes laurier
  • 10 zwarte peperkorrels, gekneusd

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten in grove stukken en doe ze met de overige ingrediënten in een pan.
  2. Breng de inhoud van de pan tegen de kook en draai het vuur laag.
  3. Zet een metalen kom op de pan en vul deze half met ijsblokjes (zo condenseert de bouillon direct en verdampt deze niet uit de pan).
  4. Laat de bouillon 1½ uur trekken en passeer door een uitgespoelde kaasdoek.
  5. Laat afkoelen op kamertemperatuur en bewaar in de koeling.

Probeer ook eens

Ossenstaartbouillon met kerrieroom

Ossenstaartbouillon met kerrieroom

Krabsoep met een prei-loempia

Krabsoep met een prei-loempia

Asperges met polenta en langoustines

Asperges met polenta en langoustines