Tongfilet met vissaus op 3 manieren

Tongfilet met vissaus op 3 manieren
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Groenten, Vis
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Binden, Blancheren, Roken

Ingrediënten

  • 3 tongen (van 500 gram gefileerd)
  • rookmot
  • 3 dl courtbouillon
  • 4 eetlepels druivenpitolie
  • 100 gram julienne van tomaat en haricot verts
  • 100 gram brunois van wortel, komkommer en rode paprika
  • 100 gram chinoise van gele en groene courgette vissaus
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl visbouillon, Oscar
  • 2 dl slagroom
  • 50 gram ijskoude boter
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de witte wijn en de visbouillon.
  2. Voeg de room toe en laat het geheel inkoken.
  3. Monteer deze saus vlak voor het opdienen met ijskoude boter en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Breng de filets op smaak met zout.
  5. Bak, rook en pocheer nu steeds vier tongfilets. Het roken gebeurt warm en duurt het langst. Begin daar dus mee.
  6. Blancheer de groenten apart en stoof deze groenten op met een klein klontje boter.
  7. Breng de groenten op smaak met zout en versgemalen peper.

Probeer ook eens

Kreeft met botersaus

Kreeft met botersaus

Tajine met gamba’s en schelpdieren en tomaten-charmoulasaus

Tajine met gamba’s en schelpdieren en tomaten-charmoulasaus

Peer-pastinaaksoep met lamszwezerik en parmaham

Peer-pastinaaksoep met lamszwezerik en parmaham

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren