Tonijnsashimi

Tonijnsashimi
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje, Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Vis
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Kloppen

Ingrediënten

  • 200 gram verse tonijn
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el limoensap
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • ¼ rode peper, fijngehakt
  • plukje zeewiersalade
  • chuka wakame

Bereidingswijze

  1. Snijd 200 g verse tonijn in blokjes van ca. 15 g.
  2. Klop een dressing met 2 el gembersiroop, 1 el limoensap, 2 el sojasaus en 1 el rijstazijn en voeg een 1/4 fijngehakte rode peper toe.
  3. Serveer de dressing bij de sashimi en garneer het bordje met een plukje zeewiersalade en een plukje ingelegde gember.
  4. Garneer de tonijn met chuka wakame.

Probeer ook eens

Californië-rol

Californië-rol

Garnaalkroketje met Japanse mayonaise

Garnaalkroketje met Japanse mayonaise

Sateetjes van konijnfilet met spruitjes en rauwe ham

Sateetjes van konijnfilet met spruitjes en rauwe ham

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen