Truffelrisotto

Truffelrisotto
  • Aantal personen 4
  • Menugang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Kaas & zuivel, Kerst, Rijst
  • Kooktechniek Sauteren, Afblussen

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst
  • truffel
  • 1 flinke el roomboter
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 100 g shiitake (zeer fijngesneden)
  • 4 takjes tijm
  • 1 glas witte wijn
  • 1 l krachtige kippenbouillon of paddenstoelenbouillon
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 2 el truffeltapenade
  • 2 el ricotta
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een ruime pan met dikke bodem de roomboter en fruit er de sjalot en de shiitake met de geriste tijm in aan
  2. Voeg de rijst toe en laat fruiten tot deze mooi glazig is. Blus af met de wijn en blijf roeren tot de wijn is opgenomen
  3. Voeg nu telkens een soeplepel bouillon toe, laat dat geheel opnemen door de rijst en voeg dan weer nieuwe bouillon toe.
  4. Ga zo door tot (vrijwel) alle bouillon is opgenomen en de rijst bijna gaar is. Let op, deze mag echt nog wel wat bijt hebben.
  5. Voeg nog een klein scheutje bouillon toe, neem de pan van het vuur en voeg de tapenade, de peterselie en de ricotta toe. Spatel er luchtig doorheen, kruid met zout en peper en roer er nu als laatste nog wat versgeraspte Parmezaanse kaas doorheen.
  6. De risotto dient op het bord uit te vloeien, het moet dus geen stevig geheel zijn. Schaaf er eventueel nog wat verse truffel over en maak af met een vlokje roomboter.

 

Bijpassende wijnsuggestie

Laroche La Jouchère Chablis 1er cru
Art. nr. 537900

Opmaak

-Wil je het helemaal luxe maken, schaaf dan aan tafel nog wat verse zwarte truffel over het gerecht.

Tip

-Maak de risotto af door tegen het einde van de bereidingstijd in een aparte pan nog wat verschillende soorten paddenstoelen mooi goudbruin te bakken met gesneden platte peterselie. Verdeel deze bij het serveren over de risotto.

Probeer ook eens

Poulet noir met truffelrisotto

Poulet noir met truffelrisotto

Wagyu rollade

Wagyu rollade

Sandwich van kalfsentrecote

Sandwich van kalfsentrecote

Kooktechniek

Sauteren

Sauteren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen