Udon met Mongozo bier

Udon met Mongozo bier
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Bier, Ei, Noten & zaden, Pasta, Vegetarisch
  • Kooktechniek Blancheren

Ingrediënten mangodressing

  • ½ flesje Mongozo Mangobier
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gember
  • 1/4 rode peper zonder pitjes
  • 3 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • scheut arachideolie

Ingrediënten noedels

  • 300 g udon noedels
  • 50 g boter
  • puntpaprika
  • 125 g sugar snaps

Ingrediënten 5 minuten eitjes

  • 4 eieren

Ingrediënten garnering

  • 125 g ongezouten geroosterde pinda's
  • limoen
  • bosui

Bereidingswijze mangodressing

  1. Pel de knoflook, schil de gemberwortel.
  2. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd ¼ van de rode peper fijn.
  3. Voeg het bier, sesamolie en de sojasaus.
  4. Pureer met behulp van een staafmixer de ingrediënten met een scheut olijfolie tot een dressing.
  5. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Bereidingswijze noedels

  1. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Spoel de noedels koud en meng er de boter door.
  3. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
  4. Blancheer de sugar snaps en spoel ze koud.
  5. Snijd de bosui in ringen.
  6. Meng de noedels met de puntpaprika en sugar snaps. Meng alles met de mangodressing.

Bereidingswijze 5 minuten eitjes

  1. Kook de eieren maximaal 5 minuten en spoel direct koud.
  2. Pel de eieren en snijd ze door. (Let op eigeel loopt eruit dus snel handelen!)

Bereidingswijze garnering

  1. Garneer het gerecht af met de pinda’s, de bosui en wat verse rasp van de limoen.

Probeer ook eens

Risotto van gort met Pied de Mouton

Risotto van gort met Pied de Mouton

Pasta met borlottibonen en cime di rapa

Pasta met borlottibonen en cime di rapa

Hazenpeper met chocotruffelsaus

Hazenpeper met chocotruffelsaus

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren