VEGAN: hartige quinoakoekjes met salsa van avocado

VEGAN: hartige quinoakoekjes met salsa van avocado
  • Aantal personen 20 st.
  • Menugang Amuse, Bijgerecht, Hapje, Lunchgerecht, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Aardappelen, Groenten, Kerst
  • Kooktechniek Sauteren

Ingrediënten voor de koekjes

  • 150 g quinoa
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ gele courgette
  • ½ groene courgette (middelgroot)
  • 1 kleine rode ui
  • 4 takjes koriander
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • ½ jalapeñopeper
  • 1 grote kruimige aardappel
  • olijfolie

Ingrediënten voor de salsa

  • 1 avocado (niet te rijp)
  • ¼ rode ui (gesnipperd)
  • sap en rasp van ¼ limoen
  • 4 takjes verse koriander (fijngesneden)
  • 1 tomaat
  • scheutje olijfolie

Bereidingswijze koekjes

  1. Kook de quinoa in een ruime pan met lichtgezouten water in circa 10 minuten gaar. Giet af en laat zeer goed uitlekken
  2. Schil de aardappel, snijd grof en kook volledig gaar in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en knijp door een pureeknijper of stamp fijn.
  3. Rasp de gele en de groene courgette fijn en schep in een kom. Strooi er een beetje zout overheen en laat 15 minuten staan. Knijp daarna het water eruit.
  4. Snipper de rode ui, snijd de koriander fijn en hak de jalapeño (zonder zaadjes) fijn.
  5. Smoor de rode ui, knoflook en peper in een druppeltje zonnebloemolie en voeg er de courgette aan toe. Laat kort smoren, neem van het vuur en meng met de rijstebloem, aardappelpuree, quinoa en koriander. Kruid met zout en peper en vorm er platte burgers van.
  6. Verwarm in een ruime antiaanbakpan een laagje olijfolie en bak de quinoakoekjes aan beide kanten mooi goudbruin.
  7. Serveer met de salsa.

Bereidingswijze salsa

  1. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.
  2. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng met de fijngesneden koriander, de gesnipperde rode ui en het sap en rasp van de limoen.
  3. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met de rest van de ingrediënten, voeg een lekkere scheut olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.

 

Bijpassende wijnsuggestie

Hofmann sauvignon blanc
Art. nr. 814158

Tip

In plaats van de courgette te raspen, kun je deze ook in uiterst fijne blokjes snijden. Dat oogt mooier dan geraspte courgette.

Probeer ook eens

Flammkuchen Surinaamse roti

Flammkuchen Surinaamse roti

Mini pita Pulled Chicken

Mini pita Pulled Chicken

Oester met citroen, sjalot en bieslook

Oester met citroen, sjalot en bieslook

Kooktechniek

Sauteren

Sauteren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen