Vegan poffertjes

Vegan poffertjes
  • Aantal personen 30 stuks
  • Menugang Hapje, Nagerecht
  • Soort Lente, Noten & zaden, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 2 el chiazaad
  • 6 el water
  • 250 g tarwebloem
  • 4 dl amandelmelk
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el poedersuiker
  • mespuntje zout
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom het chiazaad met het water tot een taaie massa en houd apart.
  2. Meng in een tweede kom de bloem met de amandelmelk, bakpoeder, poedersuiker en een mespuntje zout. Voeg er de chiamassa aan toe en meng goed door.
  3. Verwarm een poffertjespan op middelhoog vuur en vet goed in met zonnebloemolie.
  4. Schep het beslag in de pan en laat op een middelhoog vuur bakken. Draai met behulp van een vork om zodra het goudbruin en stevig is en bak de andere kant eveneens goudbruin.

Opmaak

30 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Shortbread met gezouten caramel

Shortbread met gezouten caramel

Crème brûlée

Crème brûlée

Basisdeeg flammkuchen

Basisdeeg flammkuchen

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen