Vegan salade van curly kale

Vegan salade van curly kale
  • Aantal personen 4
  • Menugang Bijgerecht, Lunchgerecht
  • Soort Groenten, Kerst
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 100 g curly kale red
  • 100 g curly kale groen
  • 1 handje Salad Peaz
  • 2 bloedsinaasappels
  • 4 el pecannoten
  • 3 el ahornsiroop
  • 3 takjes tijm
  • 1 d olijfolie

Bereidingswijze

  1. Haal met een zesteur van 1 bloedsinaasappel de zestes van de vrucht.
  2. Blancheer de zestes driemaal, spoel koud en laat goed uitlekken.
  3. Rooster de pecannoten in een droge pan, voeg er 1 eetlepel ahornsiroop aan toe en laat kort karamelliseren.
  4. Snijd de schil en het wit van de bloedsinaasappels en snijd in plakken. Vang het sap op.
  5. Kruid de plakjes fruit met peper en zout en brand ze af met een brandertje.
  6. Doe het opgevangen sap met de geriste tijm, een snuf zout en peper in een hoge beker, voeg er de rest van de ahornsiroop aan toe en monteer met behulp van de staafmixer met de olijfolie.
  7. Leg de slasoorten op een schaal, verdeel er de gebrande bloedsinaasappel en de geroosterde pecannoten over en lepel er ten slotte de dressing over.

 

Bijpassende wijnsuggestie

Kono pinot noir
Art. nr. 912650

Probeer ook eens

Groenteyoghurt

Groenteyoghurt

Gourmet: saltimbocca

Gourmet: saltimbocca

Tortellone met pancetta en zomertruffel

Tortellone met pancetta en zomertruffel

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen