Vegan wafels met gebakken peer

Vegan wafels met gebakken peer
  • Aantal personen 4 personen
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht, Nagerecht
  • Soort Fruit, Kaas & zuivel, Lente, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 90 g havervlokken
  • 125 g ahornsiroop
  • 2,5 el zonnebloemolie
  • snufje zout
  • 335 g havermelk
  • 2 handperen
  • 1 dl plantaardige slagroom
  • atsina cress
  • eetbare bloemetjes
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de havervlokken, olie, snufje zout en 90 gram ahornsiroop. Voeg er havermelk aan toe en meng goed door.
  2. Schil de peren, snijd in parten en snijd er het klokhuis uit.
  3. Verwarm de rest van de ahornsiroop in een antiaanbakpan en karamelliseer er de parten peer in.
  4. Klop de plantaardige room met behulp van een garde of een handmixer tot het mooi lobbig is.
  5. Verwarm een wafelijzer tot deze goed heet is, vet goed in en schep er 2 lepels van het beslag op. Sluit het wafelijzer en bak de wafels mooi goudbruin en gaar.
  6. Neem voorzichtig uit het ijzer en dresseer op het bord.
  7. Verdeel er de gekaramelliseerde peer over en lepel er een mooie lepel lobbige room over.
  8. Garneer met de atsina cress en de bloemetjes en bestrooi met poedersuiker.
  9. Serveer onmiddellijk.

Opmaak

30 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Tacro met Argentijnse garnalen en Zuid-Amerikaanse smaken

Tacro met Argentijnse garnalen en Zuid-Amerikaanse smaken

Bacon Banana op een stokje

Bacon Banana op een stokje

Healthy hummus dips

Healthy hummus dips

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen