Vegetarische teriyaki

Vegetarische teriyaki
  • Aantal personen 10 personen
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Rijst

Ingrediënten

  • 600 gr sushi rijst
  • rijstazijn
  • 3 st aubergine
  • 0,5 dl sojasaus
  • peper
  • olie
  • 10 st eieren
  • 700 gr De Vegetarische Slager NoChicken Teriyaki
  • 2,5 dl teriyaki saus
  • 200 gr komkommer zoetzuur
  • 100 gr bosui ringetjes
  • ½ bakje shiso purper
  • 2 gr geroosterd sesamzaad
  • 1 gr togarashi

Bereidingswijze

  1. Rijst: Kook de sushi rijst in 9 dl water beetgaar. Breng de gekookte sushirijst op smaak met wat sushi rijst azijn.
  2. Garnituur: Snijd de aubergine in batonettes, kruid ze met wat peper en bak ze bruin in wat olie. Voeg de sojasaus toe en gaar de aubergine rustig verder onder een deksel of in de oven. Kook de eieren, pel ze en halveer ze.
  3. Teriyaki: Bak de vegetarische kipstukjes, bij voorkeur ontdooid, in wat olie bruin en voeg op het laatste moment de teriyaki saus toe.

Opmaak

Schep de rijst in de kommen. Verdeel de aubergine samen met de komkommer, eieren en de vegetarische teriyaki over de bowls. Maak het geheel af met de bosuitjes, shiso, sesamzaad en wat togarashi.

Probeer ook eens

Sushi Maki Veggi

Sushi Maki Veggi

Volkoren couscous

Volkoren couscous

Italiaanse ontbijtquiches

Italiaanse ontbijtquiches

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen