Wafeltosti met asperges, ham en ei

Wafeltosti met asperges, ham en ei
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht
  • Soort Asperges
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

  • 8 sneetjes witbrood
  • 40 gr. zachte boter om te smeren
  • 4 à 8 gekookte asperges
  • 4 plakken kaas
  • 5 plakken gekookte ham
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie
  • 2 hardgekookte eieren

Bereiding

  1. Besmeer de sneetjes brood met boter. Beleg met ham en de kaas en de door de lengte en overlangs doorgesneden asperges.
  2. Hak het eiwit en eigeel van de hardgekookte eieren afzonderlijk van elkaar fijn.
  3. Snij de overgebleven plak ham in fijne stukjes.
  4. Leg de tosti’s tussen een wafelijzer en grill deze in enkele minuten goudbruin.
  5. Haal de tosti’s uit het ijzer en garneer met ei, peterselie, de fijngesneden overgebleven plak ham en eventueel nog met een gekookte asperge.

Tip

Voor dit gerecht zijn juist dunnere en goedkopere asperges geschikt. We hebben een wafelijzer gebruikt, maar natuurlijk is een gewoon tosti-ijzer ook geschikt. Of bak de tosti’s in een pan; smeer de boter dan aan de buitenkant van het brood.

Probeer ook eens

Poké bowl met asperges en pittige ponzu mayonaise

Poké bowl met asperges en pittige ponzu mayonaise

Poké bowl met asperges en pittige ponzu mayonaise

Poké bowl met asperges en pittige ponzu mayonaise

Broodje gezond

Broodje gezond