Warmgerookte zalm op krokant ciabattabrood met zoetzure bietjes en komkommer

Warmgerookte zalm op krokant ciabattabrood met zoetzure bietjes en komkommer
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje
  • Soort Vis
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 1/2 ciabattabrood
  • Olijfolie
  • 200 gram warmgerookte zalm
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 gele biet
  • 1/2 rode biet
  • 1/2 chioggia biet
  • 1 dl water
  • 5 cl water
  • 40 gram suiker
  • 1 theelepel aioli

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185C met de grillstand aan.
  2. Snijd het ciabattabrood in grove stukken, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. Bak het ciabattabrood krokant in de oven.
  4. Verwarm het water met de azijn en de suiker in een steelpannetje, breng aan de kook en neem van het vuur.
  5. Schil de verschillende bietjes en schaaf afzonderlijk in dunne plakjes. Snijd de komkommer in staafjes. Doe alles in aparte kommetjes en giet er het zoetzuur over. Laat minimaal 15 minuten marineren, maar beter is het nog als het een nacht kan doortrekken in de koelkast.
  6. Beleg ieder toastje met de warmgerookte zalm, plaats enkele minuten in de oven en garneer vervolgens met de verschillende (uitgelekte) bietjes en komkommer. Maak af met een dopje aioli.

Tip: past perfect bij Luxardo Limoncello Spritz

  • 50 ml Luxardo limoncello
  • 150 ml prosecco

Bouw het drankje op over ijsblokjes in een groot wijnglas. Garneer met een citroen wiel en een takje munt.

Probeer ook eens

Borrelbrood met gerookte makreel en roomkaas

Borrelbrood met gerookte makreel en roomkaas

Blini met crème fraîche en wilde zalm

Blini met crème fraîche en wilde zalm

Batavia cold drip coffee puur

Batavia cold drip coffee puur