Wildbitterbal

Wildbitterbal
  • Menugang Hapje
  • Soort Vlees - wild
  • Seizoen Herfst, Winter

Bitterbal wildzwijn

Ingerediënten

  • ½ l water
  • 30 g Maggi vloeibare geconcentreerde wildfond
  • ½ l herfstbok
  • 1 st wild zwijn nek (brood)
  • 1 st rozemarijn
  • 1 st laurier
  • 1 st knoflook (fijngesneden)
  • 150 g Maggi demi-glace
  • eiwit, losgeklopt
  • paneermeel
  • Maggi Rôtidor (kruidenmelange)

Bereidingswijze

  1. Bereid de panade in verhouding 3 delen paneermeel voor één deel Maggi rôtidor (kruidenmelange).
  2. Breng het water aan de kook.
  3. Breng op smaak met de wildfond en voeg de herfstbok toe.
  4. Leg het wild zwijn nek (brood) in een snelkookpan.
  5. Voeg de wildbouillon, laurier, knoflook en rozemarijn toe.
  6. Zet de snelkookpan onder druk en laat het vlees 40 minuten garen.
  7. Zet het vlees koud weg.
  8. Zeef de fond en kook verder in tot jus-dikte.
  9. Bind de jus met de demi-glace tot salpicon-dikte.
  10. Snijd het vlees in kleine blokjes en voeg dit bij de salpicon.
  11. Laat afkoelen en rol daarna tot bitterballen.
  12. Meng voor de panade de paneermeel en de Rotidor door elkaar.
  13. Haal de ballen eerst door het eiwit, daarna door de panade.
  14. Bak de bitterballen krokant af in een hete frituur (180°C).

Bitterbal gerookte eendenborst

Ingrediënten

  • 200 g pompoen (in blokjes)
  • 50 g sjalot
  • 2 st knoflook (fijngesneden)
  • 150 g spinazie (schoongewassen)
  • 40 g Maggi vloeibare geconcentreerde groentenfond
  • 1 st gerookte eendenborst
  • 1 l water
  • 250 g Maggi koud te bereiden aardappelpuree
  • 50 g eidooier
  • eiwit, losgeklopt
  • geschaafde amandel
  • gemengde groene kruiden
  • Maggi koud te bereiden aardappelpuree

Bereidingswijze

  1. Bereid de panade in gelijke verhouding tussen geschaafde amandel, gemengde groene kruiden en Maggi koud te breiden aardappelpuree.
  2. Fruit de sjalot en de knoflook aan in een klein beetje olie.
  3. Voeg de spinazie toe.
  4. Breng op smaak met de groentenfond.
  5. Snijd de eendenborst in zeer kleine blokjes en roer door het mengsel.
  6. Maak het water aan met het aardappelpureepoeder.
  7. Werk de gare garnituren door de puree.
  8. Voeg de eidooier toe en vorm bitterballen van het geheel.
  9. Meng voor de panade de amandel, groene kruiden en aardappelpureepoeder door elkaar.
  10. Haal de bitterballen door het eiwit en de panade.
  11. Bak de bitterballen krokant af in een hete frituur (180°C).

Tip

Lekker met mosterd-dille saus en truffelaardappelchips.

Probeer ook eens

Toad in a hole

Toad in a hole

Panna cotta met gember en sinaasappelmarmelade

Panna cotta met gember en sinaasappelmarmelade

Picanha met seizoensgroenten, hasselback & chimichurri

Picanha met seizoensgroenten, hasselback & chimichurri