Worstenbroodje met boerenkoolstamppot

Worstenbroodje met boerenkoolstamppot
  • Aantal personen 6
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht
  • Soort Brood, Ei, Groenten, Kerst, Noten & zaden
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken, Koken

Ingrediënten voor het brooddeeg

  • 265 g tarwebloem
  • 1 kleine el zout
  • 75 g boter (kamertemperatuur)
  • 16 g verse gist
  • 130 g melk (lauwwarm)

Ingrediënten voor de vulling

  • 150 g kruimige aardappels
  • 100 g boerenkool
  • 1 ei
  • scheutje slagroom
  • 1 el panko
  • 1 el gladde mosterd
  • 2 el fijngehakte pinda's
  • nootmuskaat
  • zout
  • versgemalen peper
  • losgeklopt ei
  • 1 el gladde mosterd
  • 1 tl gehakte pinda's

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem met de boter en het zout in de keukenmachine met de deeghaak en meng goed door.
  2. Los het gist op in de lauwwarme melk en voeg toe aan het deeg.
  3. Kneed goed door tot een homogeen geheel, neem uit de machine en kneed met de hand nog enkele minuten door.
  4. Verdeel in 6 stukjes, maak er bolletjes van en laat op een warme plek 15 minuten rijzen.
  5. Schil ondertussen de aardappels, snijd grof en kook volledig gaar in gezouten water.
  6. Giet af, stoom droog en voeg eieren, mosterd en gehakte noten toe.
  7. Smoor de boerenkool enkele minuten in een beetje olie. Voeg de slagroom toe en laat enkele minuten smoren.
  8. Voeg toe aan de aardappelpuree, meng goed door en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Schep in een spuitzak.
  9. Rol ieder bolletje deeg uit tot een ovale plak en smeer de randjes in met wat losgeklopt ei.
  10. Spuit er een ‘worst’ van de stamppot op en vouw alle randjes goed dicht, zodat het geheel gesloten is.
  11. Leg met de vouw naar beneden op een bakmatje en strijk in met losgeklopt ei.
  12. Laat 45 minuten rijzen op een warme plaats.
  13. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  14. Smeer de worstenbroodjes en met gladde mosterd en bestrooi met gehakte pinda’s.
  15. Bak de worstenbroodjes in 30 minuten goudbruin en gaar.

Probeer ook eens

Tapasbroodjes

Tapasbroodjes

Spaans broodtaartje

Spaans broodtaartje

Fruit to the max

Fruit to the max

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen